Ervaring Nancy

Hoe ervaart Nancy het traject als licentiepartner?

De weg naar onafhankelijkheid als ZZP-er

Je kent het misschien wel; vastgeroest in je functie, geen kans meer op (financiële of persoonlijke) groei, uitgekeken op de werkzaamheden, je wordt niet meer uitgedaagd, kortom: niet happy op de plek waar je nu bent.

Dit overkwam ook een van mijn licentiepartners, Nancy. Een aantal jaar geleden werd haar een vaststellingsovereenkomst met beëindigingsvergoeding aangeboden in verband met een reorganisatie op haar werk. In de twee weken bedenktermijn die zij had nam een collega ontslag en zag Nancy haar kans om toch te blijven werken voor haar werkgever. In de tijd die daarop volgde bleek zij toch niet happy met haar werk, het feit dat haar een vaststellingsovereenkomst was aangeboden en dat zij met één been buiten had gestaan bleef aan haar knagen. Tijd voor verandering, maar hoe? Lees hieronder! 

Het idee

Eind 2018 nam ik contact op met Miss Troubleshooter met de vraag of het zelfstandig ondernemerschap toch niet iets voor mij zou zijn, de vrijheid lonkte maar ik had geen idee hoe ik dit aan moest pakken. 

Een afspraak met Miss Troubleshooter volgde. Esther wist precies welke vragen te stellen om tot de conclusie te komen dat ik een ideale licentiepartner zou zijn. Zij achterhaalde wat mijn sterkte en minder sterke kanten zijn, welke werkzaamheden ik graag en minder graag doe, wat mijn ideale klant is, etc. Afgesproken werd dat ik het licentie magazine eerst nog eens rustig door zou lezen en dan een eventuele keuze zou maken. Het gesprek en magazine, het was vrijblijvend. Er is geen goede of foute keuze; welke keuze ik zou maken zou ongetwijfeld de juiste zijn.

Het magazine

Nadat ik het ‘licentie magazine’ van Miss Troubleshooter had ontvangen en doorgelezen werd ik nog enthousiaster dan ik al was. Het liefste had ik Esther die nacht nog gebeld om te zeggen dat ik het contract met haar zou aangaan! Geen idee of mij dat in dank zou worden afgenomen… 😉 

Omdat ik op dat moment nog in loondienst werkzaam was heb ik samen met Miss Troubleshooter een plan opgesteld; wanneer wil je als licentiepartner beginnen? Wat wil je voor werkzaamheden gaan verrichten? Wat wil je gaan verdienen? Hoeveel uur wil je gaan werken? Etc. Ik moest immers mijn ontslag nog bij mijn werkgever indienen en was gebonden aan een opzegtermijn. 

Er werd een contract opgesteld tussen Miss Troubleshooter en ik. De eerste slag werd al geslagen; ik wilde graag op 1 september 2019 beginnen. Daarna kwamen de vragen als welke handelsnaam ga je gebruiken, hoe komt je logo er uit te zien, hoe wil je vorm gaan geven aan je website, netwerken, ideale klant etc. Miss Troubleshooter helpt je hierbij! 

De begeleiding

Duidelijk was dat ik wat moest worden getemperd; het liefste zou ik gister al begonnen zijn. Omdat ik geen idee had waar te beginnen heb ik voor een samenwerking met Miss Troubleshooter gekozen. Esther begeleid je in alle opzichten; van A tot Z. Nadat een profiel voor de onderneming was gemaakt (welke werkzaamheden, aantal uren, uurtarief, ideale klant etc.) gingen we verder aan de slag met de bedrijfsnaam. Na inschrijving bij de KvK belandde ik in de opstartfase; hoe werd ruchtbaarheid gegeven aan de onderneming, hoe en waar werf ik mijn klanten? Waar begin je? En daar komt dan Miss Troubleshooter met een plan de campagne; alle social media kanalen die jij nu als ondernemer bezit worden live gezet, je website is on air, Esther deelt op haar kanalen en in haar netwerken en voor je het weet ben je aan het werk als zelfstandig ondernemer!

Voordelen van dit netwerk

Voordeel van dit netwerk is, is dat er meerdere licentiepartners zijn met elk hun eigen specialiteit. Mocht je bij een klant zitten en een opdracht krijgen waar jij nu eenmaal minder ervaring mee hebt dan een van de andere licentiepartners dan schakel je een ‘collega’ in; je hebt altijd een team achter je om mee te sparren. Je bent vrij om jouw onderneming in te richten zoals jij wilt; werkdagen, -tijden, locatie, handelsnaam, etc. Het is echt van jou! 

Na alle formaliteiten en voorbereidingen ben ik dan ook op 1 september 2019 van start gegaan. Een vliegende start welteverstaan; de eerste declaraties zijn al verzonden en voel me beter als nooit tevoren. Zoals laatst thuis door mijn partner en kinderen werd gezegd; je had dit veel eerder moeten doen. En weet je; ze hebben gelijk!

Mocht je twijfelen om licentiepartner te worden: vooral NIET twijfelen en de stap nemen!